Z-symboli on saanut haastajan – Ukrainan puolella taistelevan venäläislegioonan tunnusta maalataan seiniin ja juniin ympäri Venäjää

Teksti Miikka JärvinenApu.fi 16.5.2022

Putinin saappaan alla kytee. Ukrainan sodan kolmantena päivänä komppaniallinen Venäjän sotilaita loikkasi vihollisen puolelle. Niin sai alkunsa Свобода России eli Venäjän vapaus -legioona.

Ukrainalaisen Odessa Journalin haastattelema presidentti Zelenskyin neuvonantaja Aleksey Arestovich puhuu kymmenistä, jotkut muut jopa sadoista loikkareista, jotka taistelevat Ukrainan puolella Venäjää vastaan.

Vielä hurjempaa tarinaa kerrotaan legioonan nimeä kantavassa Telegram-ryhmässä. Siinä jaetaan videoita tulipaloista, joita on sodan alun jälkeen syttynyt Venäjällä turvallisuuden kannalta merkittävissä kohteissa kuten armeijan värväystoimistossa. Videoita ovat lähettäneet nimettömät venäläiset. Meitä lähin tapaus sattui Pietarissa.

Onko Venäjälle syntynyt vastarintaliike? Jos ei liike, niin ainakin vastarintahenkinen someilmiö ja tarina, joka lienee saanut muutamankin elokuvakäsikirjoittajan suun kostumaan.

Vapauslegioonan tunnuksia ovat sinivalkoinen versio Venäjän lipusta ja L-kirjain – liberty, vapaus. Telegramissa leviää kuvia seiniin ja juniin spreijatuista L-tunnuksista ja iskulauseista ympäri Venäjää.

Tarinalla on valtaa. Hiljattain on nähty, että valehtelemalla voi saada ison osa kansaa uskomaan, että naapurimaa on täynnä natseja.

On kiinnostavaa nähdä, mihin suuntaan Venäjän vapaus -legioonan tarina kehittyy Venäjällä, kun tiedot omista tappioista ja Ukrainan siviilien terrorisoinnista löytävät tiensä sotasensuurin ohi suuren yleisön tietoisuuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s