Video: Sami Hedberg Ugandassa

Koomikko Sami Hedberg aikoo kerätä 100 000 euroa nuorisotalolle Ugandaan. Mutta mikä paikallisia lapsia Hedbergissä naurattaa?

Video: Miikka Järvinen – Seura.fi 18.4.2016

 

”Mä niin tykkään tästä maisemasta. Tästä tulee sellainen hämärä, rauhallinen olo. Tämä on ollut haaveenani pitkään, päästä livenä paikan päälle, ja nimenomaan Afrikkaan. Vähän jännittää kyllä, jännitti jo silloin kun olimme vaimoni Ilonan kanssa häämatkalla Keniassa ja kävimme safarilla,” Sami Hedberg kertoo matkalla nuorisotalonsa työmaalle Ugandan Busiaan.

Kun talo valmistuu, Sami lupaa tanssia ja laulaa avajaisjuhlissa. Sitä odotellessa muurataan näytösluonteisesti yksi tiili. Muurarinlasta istuu Samin käteen,  kuin vanhalle tekijälle, sillä hän on ollut rakentamassa äitinsä omakotitaloa.

Vierailun jälkeen tunteet ovat pinnassa. Sami ja Ilona ovat tavanneet kummityttönsä Glorian ja tutustuneet tulevan Sam’s House -nuorisotalon työmaahan.

”Lähdin mukaan tähän koska haluan auttaa ihmisiä, se tulee sydämestä. Nyt kun näen tämän kaiken itse, tulen muistamaan kokemuksen lopun ikäni. On vahva kokemus nähdä, mihin se oma apu menee. Siinä on kiva haaste saada välitettyä tuo tunne ihmisille, jotka eivät välttämättä tule tänne,” Sami pohtii visiitin jälkeen.

Lue reportaasi Sami ja Ilona Hedbergin Ugandan matkasta Seurasta 15/2016.

Lue lisää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s